Študijski center za narodno spravo

Prevarani sokoli predstavljeni tudi v Šentjoštu

Ljubljana (22.2.2019) –  V sredo, 20. februarja 2019 sta dr. Aleks Leo Vest in dr. Ivan Čuk v Šentjoštu nad Horjulom predstavila knjigo Prevarani sokoli. Obiskovalci so jima z zanimanjem prisluhnili.  Knjiga, ki jo je Študijski center za narodno spravo, v letu 2019 zaradi velikega zanimanja ponatisnil, je bila tokrat predstavljena že v enajstič. 

Avtorja imata v načrtu še več predstavitev po Sloveniji in izven njenih meja. Predstavitev je s strani SCNR povezovala sodelavka Marta Keršič.

Predstavljena nova številka Dilem

Ljubljana (19.2.2019) – Danes je v prostorih študijskega centra za narodno spravo potekala predstavitev nove številke revije Dileme (2. Številka za leto 2018), ki je tokrat posvečena dr. Tamari Griesser Pečar. Dileme so publikacija Študijskega centra za narodno spravo in vsebujejo razprave o vprašanjih sodobne slovenske zgodovine.


Tokratno številko je predstavila članica uredniškega odbora dr. Jelka Piškurić, sledil pa je pogovor z dr. Tamaro Griesser Pečar, ki ga je vodil dr. Renato Podbersič, glavni urednik revije Dileme.

Predstavitev knjige Prevarani sokoli v Šentjoštu

Vabimo Vas na pogovor ob predstavitvi knjige PREVARANI SOKOLI, ki bo v sredo, 20. 2. 2019 ob 19. uri.

Knjigo bosta predstavila avtorja dr. Aleks Leo Vest in dr. Ivan Čuk.

Predstavitev nove številke revije DILEME

Vljudno Vas vabimo na predstavitev nove številke revije Dileme, ki je posvečena dr. Tamari Griesser Pečar. Predstavitev bo v torek, 19. februarja 2019 ob 10. uri, v prostorih Študijskega centra za narodno spravo, Tivolska 42, Ljubljana.

Tokratno številko bo predstavila dr. Jelka Piškurić, članica uredniškega odbora.

Sledil bo pogovor z dr. Tamaro Griesser Pečar, ki ga bo vodil dr. Renato Podbersič, glavni urednik revije Dileme.

Predstavitev knjižne novosti Študijskega centra

Ljubljana (5. 2. 2019) – Danes je v prostorih Študijskega centra za narodno spravo potekala predstavitev nove monografije dr. Damjana Hančiča Revolucionarno nasilje na osrednjem Notranjskem, 1941–1945.

Monografijo sta predstavila avtor in recenzentka dr. Tamara Griesser Pečar, uvodni nagovor pa je imela direktorica SCNR dr. Andreja Valič Zver.

Naslednja stran »

Študijski center za narodno spravo