13. video dogodek: Predstavitev knjige Helene Alenke Bizjak, Dedek in Mihec

Spoštovani!

Tokrat vas vabimo k predstavitvi knjige Dedek in Mihec, avtorice Helene Alenke Bizjak. Podnaslov knjige je Iz Trsta v Maribor-pobeg primorske družine pred zmajem fašizma in govori o času po koncu 1. svetovne vojne, ko se je moralo iz Italije v Jugoslavijo prisiljeno umakniti veliko število zavednih slovenskih družin. V knjigi nam avtorica predstavi del svoje družinske zgodbe skozi knjižno pripoved oziroma zgodovinske dogodke prikaže kot pogovor med dedkom in vnukom. Čeprav je tema knjige zahtevna in boleča, pa jo Helena Bizjak posreduje v taki obliki, da ob branju spoznamo, da je tudi v času vojne, preizkušenj in sovražnosti mogoče ohraniti človečnost in sočutje.

V uvodu knjige pater Franc Kejžar zapiše, da ima Helena Bizjak »… pero naravnano tako, da ga nese v dobro smer. Tja, kjer rečemo: To je pa dobro. Vso resničnost pravljično spreminja v dobro.«

Knjiga je izšla ob 30 letnici slovenske države in je namenjena vsem, ki jim je blizu srečevanje s spomini ter ljubezen do slovenskega naroda.

Vabljeni k branju knjige in ogledu predstavitve na naslednji povezavi https://www.youtube.com/watch?v=d38YDVmA7YY


Vse objave