Delovni srečanji z dvema evropskima poslancema

Ljubljana (18.9.2009) - Študijski center za narodno spravo nadaljuje svojo mednarodno aktivnost. V sredo, 16. septembra 2009, se je direktorica Študijskega centra za narodno spravo mag. Andreja Valič v prostorih Evropskega parlamenta v Strasbourgu namreč srečala z evropskim poslancem Tunnejem Kelamom iz Estonije, v četrtek pa z evropsko poslanko Sandro Kalniete iz Latvije.

Srečanje s Tunnejem Kelamom

Med kratkim delovnim srečanjem sta izmenjala mnenja o evropskem spravnem procesu in nadaljnjem vzpostavljanju Evropske platforme spomina in vesti.

strassbourg1 Srečanje med mag. Valičevo in Kelamom.

Gospod Kelam bo konec novembra 2009 sodeloval na mednarodni konferenci ob dvajsetletnici demokratičnih sprememb v Sloveniji, obenem pa bo slovenski javnosti predstavil zbornik The Reunification of Europe, ki ga je spomladi 2009 izdala skupina Evropskih ljudskih strank znotraj Evropskega parlamenta. Tunne Kelam je bil urednik evropskega zbornika, v katerem sta s svojim prispevkom sodelovala tudi dr. Damjan Hančič in mag. Renato Podbersič iz Študijskega centra za narodno spravo.

Srečanje s  Sandro Kalniete iz Latvije

V četrtek, 17. septembra 2009, se je direktorica Študijskega centra za narodno spravo mag. Andreja Valič v prostorih Evropskega parlamenta v Strasbourgu srečala z evropsko poslanko Sandro Kalniete iz Latvije. Med kratkim delovnim srečanjem sta izmenjali mnenja o evropskem spravnem procesu in nadaljnjem vzpostavljanju Evropske platforme spomina in vesti. Gospa Kalniete bo konec novembra 2009 sodelovala na mednarodni konferenci ob dvajsetletnici demokratičnih sprememb v Sloveniji. Gospa Kalniete je izrazila veliko zanimanje za delo Študijskega centra za narodno spravo in podprla njegove projekte.

strassbourg2 Srečanje mag. Valičeve in Sandre Kalniete. Vse objave