Direktorica SCNR na predstavitvi knjige Marta Laara "Moč svobode"

V Evropskem parlamentu je potekala predstavitev knjige nekdanjega estonskega premierja Marta Laara. Knjiga z naslovom Moč svobode, Centralna in Vzhodna Evropa po letu 1945 (The power of freedom, Central and Eastern Europe after 1945) analizira prehod iz komunističnega režima v demokracijo v tem delu Evrope. Opiše tudi različne oblike tranzicije iz enega v drug sistem v posameznih državah.

andrejabruselj3 Predstavitev knjige...

Knjiga avtorja, ki je tudi sam igral pomembno vlogo pri padcu komunizma, govori predvsem o zmagi svobode in demokracije nad strahom in zatiranjem. 

andrejabruselj2

Poleg avtorja sta knjigo predstavila še evropski poslanec iz vrst Evropske ljudske stranke (EPP) György Schöpflin in predsednik EPP Wilfried Martens. Predstavitve se je udeležilo še mnogo drugih uglednih političnih in znanstvenih osebnosti, med njimi tudi evrospki poslanec dr. Milan Zver in direktorica Centra za Narodno Spravo mag. Andreja Valič.

andrejabruselj7Na sliki iz leve proti desni: mag.  Andreja Valič, dr. Milan Zver in nekdanji estonski premier Mart Laar.

Ob tej priložnosti je Zver podaril Wilfriedu Martensu in Martu Laaru svojo knjigo z naslovom From the edge to the triumph in the European elections.  andrejabruselj6Direktorica SCNR mag. Andreja Valič se je pogovarjala med drugim z Laarom Martom in evropskimi poslanci: Tokesem - ki je nedavno postal podpredsednik evropskega parlamenta (na fotki), Tunne  Kelamom, Schoepflinom (Gyoergy Schoepflin prihaja iz Madžarske, Fidesz, EPP, nekdanji profesor na Jean Monnet U).

 andrejabruselj5 Mag. Andreja Valič z oporečniškim kitajskim reporterjem dr. Lixin Yangom.   

Udeležba na dogodku je bila zelo velika, prevladovali so predvsem mladi.

Vse objave