Dr. Valič Zverova v Krškem predstavila knjigo o Demosu

Ljubljana (24. 6. 2015) - V soboto 20. junija 2015 zvečer je v Dvorani v parku Krško v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitev Krško – Kostanjevica na Krki in Valvasorjeve knjižnice Krško potekala predstavitev knjige DEMOS: Slovenska osamosvojitev in demokratizacija. Gosta večera sta  bila avtorica knjige in direktorica Študijskega centra za narodno spravo dr. Andreja Valič Zver  ter Metod Šonc, krški delegat Zbora občin, izvoljen na prvih večstrankarskih volitvah  v Skupščino Republike Slovenije leta 1990.

IMG_5432

Po slovenski himni je zbrane nagovorila predsednica VSO Krško – Kostanjevica na Krki mag. Martina Prevejšek, ki je v nadaljevanju tudi vodila pogovor, in poudarila, da si v združenju  prizadevajo za krepitev domoljubja, širjenje demokratične kulture ter za ohranjanje pristne  zgodovinske resnice iz obdobja osamosvajanja Slovenije. V ta namen so v goste povabili dr.  Andrejo Valič Zver, ki je obdobje slovenskega osamosvajanja in slovenske demokratizacije  znanstveno raziskala v svoji doktorski disertaciji in jo predstavila v pričujoči knjigi.

Obiskovalce je pozdravila tudi direktorica Valvasorjeve knjižnice Urška Lobnikar Paunović  in poudarila, da predstavitev te knjige sodi v sklop prireditev, ki jih Valvasorjeva knjižnica  pripravlja ob 50. obletnici njenega delovanja.

Vse objave