Kolokvij o evropski zavesti in komunizmu

Ljubljana (2.10.2009) - V ponedeljek, 28. Septembra 2009 se je direktorica Študijskega centra za narodno spravo mag. Andreja Valič na povabilo dr. Ljuba Sirca, ustanovitelja in direktorja londonskega CRCE (Centre for Research into Post-Communist Economies) udeležila mednarodnega kolokvija o evropski zavesti in komunizmu v Preddvoru pri Kranju.

predvor1 Utrinek z razprave... Med udeleženci zanimivega pogovora o različnih vidikih vključevanja novih držav v Evropsko unijo so prevladovali mednarodno uveljavljeni pravniki, ekonomisti, zgodovinarji in novinarji. V svojem prispevku je opozorila na pomembnost skupne evropske preteklosti in njen vpliv na sodobno dogajanje. Brez skupnih vrednot in skupnega pogleda na preteklost, še zlasti totalitarizme 20. Stoletja, po mojem mnenju ne bo uspešne evropske prihodnosti.

predvor2 Mag. Bernard Berščič. Na kratkem delovnem srečanju je novinarju zadolženega za poročanje iz jugovzhodne Evrope enega najuglednejših nemških dnevnikov Frankfurter Allgemeine Zeitung gospodu Karlu Petru Schwarzu predstavila delovanje SCNR, ustanovitev Evropske platforme vesti in spomina ter opozorila na problematiko ukvarjanja z totalitarnimi režimi.

predvor4Direktorica SCNR mag. Andreja Valič z novinarjem Karlom Petron Schwarzem.

Vse objave