Letni občni zbor Nove slovenske zaveze

Ljubljana (9. 12. 2013) - V soboto, 7. decembra 2013 je v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano potekal občni zbor in božično novoletno srečanje članov in prijateljev Nove slovenske zaveze.  Zbrala se je polna dvorana udeležencev, ki so prisluhnili poročilom vodstva društva, članom uredništva revije Zaveza in številnim gostom, ki so se srečanja udeležili. Zbrane sta pozdravili poslanki Državnega zbora Republike Slovenije, poslanka SDS Romana Tomc in poslanka ter podpredsednica Nove Slovenije Iva Dimic. Navzočim je spregovorila  predsednica Ženske zveze pri Novi Sloveniji in članica Evropske komisije za boj proti rasizmu in nestrpnosti  Mojca Kucler Dolinar.

Občni zbor Nove slovenske zaveze 2013 017Marta Keršič med pozdravnim nagovorom.

V imenu Študijskega centra za narodno spravo se je srečanja udeležila Marta Keršič. Opozorila je na številne nerešene naloge, ki bi jih morala v procesu sprave izpeljati država in za to odgovorne institucije. Huda jama, v kateri dela ne potekajo več, se lahko v kratkem poruši in za sabo še enkrat pokoplje na tisoče žrtev, ki so bile tja pometane ob strašnem pokolu leta 1945. Svojci in javnost tako ne bodo nikoli izvedeli za število umorjenih, še manj pa za njihova imena in priimke, ali da bi bile žrtve  deležne človeka vrednega pokopa. Marta Keršič je poudarila tudi, kako pozitivna so prizadevanja članov Nove slovenske zaveze pri odkrivanju zgodovinske resnice, zbiranju pričevanj, dokumentov, organizaciji spominskih srečanj, postavljanju spominskih plošč in izdajanju revije Zaveza.

Na občnem zboru je bilo po razrešitvi starega vodstva izvoljeno novo vodstvo. Predsedstvo NSZ je prevzel Peter Sušnik, podpredsednik pa je postal Matija Ogrin.

Občni zbor Nove slovenske zaveze 2013 002Polna dvorana udeležencev občnega zbora in božično novoletnega srečanja.

Vse objave