Mednarodna konferenca Inštituta dr. Jožeta Pučnika "20 let pozneje"

Inštitut dr. Jožeta Pučnika in Center za evropske študije organizirata v četrtek, 26. 11. in v petek, 27. 11. 2009 mednarodno konferenco z naslovom Dvajset let pozneje. V okviru petkovega dopoldanskega panela bo predstavljen zbornik The Reunification of Europe, ki je izšel v času predsedovanja Slovenije Evropski uniji in ga je izdala poslanska skupina EPP-ED v evropskem parlamentu.

Zbornik obravnava soočanja s totalitarizmi v srednje in vzhodnoevropskih državah, članicah EU. Slovenija je edina članica Evropske unije, ki je v 20. stoletju izkusila vse tri totalitarne režime: fašizem, nacizem in komunizem. Avtorji slovenskega besedila v zborniku - dr. Damjan Hančič, mag. Renato Podbersič in dr. Blaž Ivanc  podajajo pregled posameznega totalitarizma in značilnosti slovenske tranzicije. Dr. Damjan Hančič in mag. Renato Podbersič sta zaposlena na Študijskem centru za narodno spravo v Ljubljani, dr. Blaž Ivanc pa na Univerzi v Ljubljani. Dopoldanski del petkovega panela bo moderirala direktorica Študijskega centra za narodno spravo mag. Andreja Valič.

Posvet bo potekal v Grand hotelu Union, Vrtna dvorana (pritličje), Miklošičeva 1, Ljubljana. Vljudno vabljeni!Vse objave