Mednarodna konferenca o arhivih v Bernu

Švica - Bern, 16. maj 2013

Izkušnje zadnjih let v zvezi z arhivi nekdanjih pravosodnih mehanizmov so pokazale, da pomanjkanje arhivske  politike pogosto vodi v slabo vzdrževanje arhivov, pomanjkanje dostopa ter njihovo majhno vlogo v nadaljnjih procesih tranzicije. Šele pred kratkim so arhivi pravosodnih institucij postali pomembnejši del njihove dediščine.

Na konferenci v Bernu bodo razpravljali o vprašanjih, kako naj se arhive nekdanjih pravosodnih institucij uporablja, da bi jih lahko vključili v strategijo celostnega ukvarjanja s preteklostjo. Mednarodni strokovnjaki s tega področja bodo predstavili, kakšna naj bodo arhivska pravila, da bi ta cilj lahko dosegli, kakšen je družbeni in politični vpliv teh arhivov ter katera sredstva so potrebna za pravilno uporabo arhivov v zvezi z vzdrževanjem, opisom, dostopom in terenskim delom.

Več o konferenci si lahko preberete na spodnji povezavi: http://archivesproject.swisspeace.ch/fileadmin/user_upload/koff/Publications/NL/Conference_Program_2013_Final__2_.pdf Ljubljana, 15. maj 2013Vse objave