Moja zgodba

Od leta 2005 se na Radiu Ognjišče, v okviru projekta Moja zgodba, zbirajo osebna pričevanja, družinske zgodbe in spomini na obdobje treh totalitarizmov iz časa 2. svetovne vojne, povojnih komunističnih let in iz časa osamosvajanja Slovenije.

Projekt Moja zgodba nastaja v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, Študijskim centrom za narodno spravo, Komisijo Vlade Republike Slovenije za izvajanje zakona o popravi krivic in Radiem Ognjišče.

Gre za raziskovalno, dokumentacijsko središče, v katerem odkrivamo, zapisujemo, snemamo, raziskujemo in predstavljamo življenjske usode, ki jih je na različne načine prizadel totalitarni teror 20. stoletja in njegove posledice na slovenskem ozemlju, med izseljenci, zdomci, emigranti in imigranti, med domačini in prišleki. V središču dialoške pozornosti so vsi, ki so uspeli preseči travmatske udarce usode s svojo odločitvijo za spravno konverzijo, odpuščanje, za aktivno preseganje zla in tragedij s spravno ljubeznijo.

Drugi del ohranjanja zgodovinskega spomina se dotika zgodb, zapisov in dokumentacije o vseh, ki so kakorkoli prispevali k razvoju slovenske suverenosti in državnosti. Posebna pozornost velja tistim, ki so s svojim delovanjem in zavzemanjem prispevali k slovenskemu deležu v svetovni zakladnici demokratične civilizacije, k ohranjanju in razvoju klasičnih ustvarjalnih in duhovnih izročil.

Oddajam Moja zgodba lahko na valovih Radia Ognjišče prisluhnete vsako nedeljo ob 20. uri ali pa kadarkoli, na povezavi

https://avdio.ognjisce.si/cikel/moja_zgodba

http://audio.ognjisce.si/index.php?p=Moja_zgodba 

ter na 

http://oddaje.ognjisce.si/mojazgodba/