Okrogla miza o spravi

Ljubljana (27. 9. 2016) – Ob praznovanju 15 let organizirane mediacije v Sloveniji in 10. obletnici ustanovitve Društva mediatorjev Slovenije je 26. in 27. septembra 2016 v zlati predavalnici Pravne fakultete v Ljubljani potekala Konferenca o postopku sprave. Konferenco je organiziralo Društvo mediatorjev Slovenije (DMS) v sodelovanju s Pravno fakulteto v Ljubljani in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

pf2

Na konferenci z uglednimi mednarodnimi in domačimi strokovnjaki bo prvič v Sloveniji javno predstavljen strokovni postopek sprave (rekonciliacije), psihološki vidik pomena sprave in predstavitev možnega postopka v Sloveniji. Gostujoča predavatelja dr. Dag Hareide in prof. dr. Tim Chapman sta predstavila svoje zanimive izkušnje z rekonciliacijo.

V okviru konference je v ponedeljek 26.9., potekala tudi dobro obiskana okrogla miza z naslovom »O spravi v samostojni Sloveniji«, na kateri so sodelovali pravni zgodovinar dr. Vladimir Simič, publicistka dr. Spomenka Hribar, direktorica SCNR dr. Andreja Valič Zver in zgodovinar dr. Jože Dežman. Okroglo mizo je vodila novinarka Vida Petrovčič.

pf1Na okrogli mizi o spavi v Sloveniji je sodelovala tudi direktorica SCNR, dr. Andreja Valič Zver.

Vse objave