Poslovil se je Rudi Kolarič (1932-2024)

28. marca 2024 se je s tega sveta poslovil in se rodil za večno življenje pričevalec in zvesti prijatelj Študijskega centra za narodno spravo gospod Rudi Kolarič iz Clevelanda (ZDA).

Rudi Kolarič se je rodil 21. marca 1932 na Brezovici pri Ljubljani v uspešni trgovski družini, vendar je v njegovo življenje kruto posegla druga svetovna vojna. Od leta 1945, ko je zapustil domovino in šel v begunstvo, se ni več vrnil domov. Sodelavci SCNR smo ga obiskali leta 2011 na njegovem domu v Clevelandu, kjer nas je toplo sprejel in nam nudil veliko gostoljubje. Od takrat naprej smo bili v rednih stikih preko elektronske pošte, telefonskih pogovorov in pisem.

Njegove spomine smo objavili na spletni strani Zakladnica spominov (https://zakladnicaspominov-scnr.si/rudi-kolaric/). Zgodba, ki jo je doživel kot mlad fant je bila tudi navdih za nedavno predvajan film "Nebesa pod Triglavom". Iskreno se  mu zahvaljujemo za jasno besedo, dobrohotnost in vsa prizadevanja, v želji, da bi slovenski narod po dolgih desetletjih razklanosti zaživel v medsebojnem sožitju in spravi. Družini, svojcem in prijateljem izrekamo globoko sožalje.

Vse objave