Komisija vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic in spletna stran s pričevanji Zakladnica spominov

V torek, 16. aprila 2019 je bilo na Študijskem centru za narodno spravo predstavljeno delo Komisije Vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic, ki deluje v slovenskem prostoru že 22 let in ureja status bivših političnih zapornikov, žrtev povojnega protipravnega odvzema življenja in svojcev žrtev povojnega protipravnega odvzema življenja.

Študijski center za narodno spravo z omenjeno Komisijo in Sektorjem za popravo krivic na Ministrstvu za pravosodje redno strokovno sodeluje in mu nudi pomoč v obliki zgodovinskih raziskav in projektnih nalog, za potrebe reševanja vlog po zakonu o popravi krivic. Komisijo vodi mag. Majda Pučnik Rudl, ki je tudi predstavila delo Komisije.

V drugem delu je bila predstavljena spletna stran Študijskega centra za narodno spravo, z naslovom Zakladnica spominov, ki sta jo uredili sodelavki SCNR Marta Keršič in Mirjam Dujo Jurjevčič in ki nam prinaša bogate zgodbe pričevalcev, ki so trpeli zaradi nasilja treh totalitarnih režimov, fašizma, nacionalsocializma in komunizma.


 Uvodoma je zbrane nagovorila dr. Andreja Valič Zver, direktorica Študijskega centra za narodno spravo.

Posnetek predstavitve si lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=DEhUs4Yv2So  Vse objave