Predstavitev dveh knjižnih novosti na SCNR

Ljubljana (7. 3. 2017) - Na Študijskem centru za narodno spravo je danes potekala predstavitev dveh novih publikacij: dvojezične slovensko-angleške knjižice »Jaz vem da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!« in znanstvene monografije v angleškem jeziku "Slovenia in 20th Century: The Legacy of Totalitarian Regimes".  Obe knjižni novosti sta izšli konec lanskega leta.

img_2098Direktorica SCNR, dr. Andreja Valič Zver je v pozdravnem nagovoru izpostavila pomen izdaje obeh knjig.

img_2125

Znanstvena monografija v angleškem jeziku z naslovom Slovenia in 20th Century: The Legacy of Totalitarian Regimes. V treh poglavjih - »Reflections«, »Facts« in »Legacy« - so objavljeni prispevki 17 avtorjev o značilnostih in represivnih ukrepih totalitarnih sistemov ter kršitvah človekovih pravic in temeljnih svoboščin na Slovenskem v 20. stoletju.

img_2111Urednica angleškega zbornika dr. Mateja Čoh Kladnik med predstavitvijo zbornika.

Publikacija z naslovom »Jaz vem da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!« bralcu ponuja kratko, s slikovnim gradivom in dokumenti opremljeno knjižico, v kateri je predstavljen zgodovinski oris in prikaz begunskih poti Slovencev v različnih časovnih obdobjih. Sledi opis begunske poti družine Adamič in njihov prihod v Ameriko. V publikacijo je vključenih nekaj pričevanj, ki so jih sodelavke Študijskega centra za narodno spravo posnele v Clevelandu. Knjiga je dvojezična, izšla je s podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

img_2115Avtorici dvojezične slovensko-angleške knjižice o begunski poti družine Adamič, Marta Keršič in Jelka Piškurić.

img_2103Še en utrinek s predstavitve knjige.

Vse objave