Predstavitev knjige Brezpravje v »imenu ljudstva« in sodelovanje na konferenci Odnos do kulturne zapuščine totalitarnih režimov - soočanje s posledicami totalitarnih režimov"

Ljubljana (15. 9. 2016) - Študijski center za narodno spravo je v sredo, 14. septembra 2016, ob 13.30 uri, v srebrni dvorani hotela Union predstavil svojo novo monografijo, zbornik Brezpravje v »imenu ljudstva«. Zbornik je predstavila dr. Mateja Čoh Kladnik. Ob 14.00 uri je sledila mednarodna konferenca, "Odnos do kulturne zapuščine totalitarnih režimov - soočanje s posledicami totalitarnih režimov", v organizaciji nemške fundacije Konrad Adenauer Stiftung in Inštitita dr. Jožeta Pučnika, na kateri so sodelovali tudi nekateri sodelavci SCNR.

img_1522Urednica dr. Mateja Čoh Kladnik predstavlja zbornik.

img_1572

Na konferenci, ki je sledila pa  so sodelovali: dr. Andreja Valič-Zver, predsednica Inštituta dr. Jožeta Pučnika in direktorica Študijskega centra za narodno spravo, Janez Janša, predsednik SDS; nekdanji predsednik vlade RS (2004-2008, 2012-2013); obtoženec v procesu proti četverici (1988), Vera Lengsfeld, nekdanja poslanka nemškega parlamenta (1990-2005); aktivistka za človekove pravice, preganjana in zaprta (1988) v Nemški demokratični republiki, dr. Karsten Dümmel, Konrad-Adenauer-Stiftung, Sarajevo; nekdanji vodja ilegalne delovne skupine za človekove pravice v Turingiji (NDR), zagovornik človekovih pravic, preganjan in zaprt v Nemški demokratični republiki, David Tasić, predsednik Društva političnih zapornikov in drugih žrtev totalitarnih režimov; obtoženec v procesu proti četverici (1988), dr. Tamara Griesser Pečar, Študijski center za narodno spravo, Ljubljana; Fakulteta za uporabne družbene študije, Nova Gorica; Univerza v Mariboru; mag. Igor Omerza, raziskovalec, avtor številnih knjig o tajni politični policiji Udbi. Moderator je bil dr. Renato Podbersič. 

img_1598

Vse objave