Predstavitev zbornika Človekove pravice in temeljne svoboščine Za vse čase! v Škofji Loki

Ljubljana (21.3.2018) - V torek, 20. marca 2018 je v Galeriji Kašča v Škofji Loki potekal zbor članov Muzejskega društva Škofja Loka. Namen in naloge društva so pospeševanje domoznanske dejavnosti na ozemlju nekdanjega loškega gospostva, pospeševanje varstva kulturne in naravne dediščine ter izdajanje domoznanskih publikacij s teh področij.

Zbrane je na začetku pozdravila direktorica Študijskega centra za narodno spravo dr. Andreja Valič Zver in jim čestitala ob 80. letnici delovanja društva, ki so jo obeležili v letu 2017. V nadaljevanju sta dr. Damjan Hančič in Marta Keršič, predstavila zbornik prispevkov z naslovom Človekove pravice in temeljne svoboščine: ZA VSE ČASE!

V zborniku so objavljeni štirje uvodni nagovori in šestnajst znanstvenih in strokovnih prispevkov, ki so bili predstavljeni na mednarodnem znanstvenem simpoziju, decembra 2016 v Škofji Loki in obravnavajo kršitve človekovih pravic in dostojanstva na območju Slovenije in sosednje Hrvaške. Šest prispevkov prinaša zanimive raziskave med- in povojnega dogajanja z območja Škofje Loke in okolice.

Vse objave