Referat direktorice SCNR na Zboru za vrednote o prihodnosti Slovenije

Ljubljana (11.3.2010) – Slovenska družba se nahaja v globoki politični, gospodarski in finančni krizi, ki izhaja iz krize vrednot.  Zaradi tega je nastal zbor za vrednote, katerega prvo zborovanje je potekalo zvečer v Ljubljani. Nastopilo je več referentov, med njimi tudi direktorica SCNR, mag. Andreja Valič, ki je spregovorila o slovenskem in evropskem spravnem procesu in pomenu zgodovinarjev pri tem: tako v procesu raziskovanja kot tudi prezentacije in izobraževanja.

VIDEO: Mag.  Andreja Valič o poudarkih njenega referata.

Poleg mag. Andreje Valič so z referati nastopili še : nekdanji direktor založbe Mladinska knjiga Milan Matos, dekan pravne fakultete dr. Rajko Pirnat, vodja Iniciative za družino Aleš Primc, teolog dr. Ivan Štuhec in evropski poslanec Lojze Peterle.

scnr1 Med izvajanjem slovenske in evropske himne.

scnr3 Tik pred začetkom zbora...

scnr2 Direktorica SCNR predstavlja referat.

scnr4 Vsebina referata je bila predstavitev procesa spravnega procesa v Evropi in Sloveniji. V Sloveniji poteka ta proces mnogo počasneje kot bi si želeli.

vrednote4 Na odru med spremljanjem referatov ostalih udeležencev.

scnr5 Poleg direktorice sta se Zbora za vrednote med drugim udeležila tudi sodelavca SCNR, Marta Keršič in Boštjan Kolarič.Vse objave