Tiskovna konferenca ob 10 letnici Moje zgodbe na Radiu Ognjišče

Ljubljana (8. 10. 2015) - Radio Ognjišče, Študijski center za narodno spravo in civilnodružbena pobuda Resnica in sočutje Vas so danes v prostorih SCNR ob 10. obletnici oddaje Moja zgodba pripravili tiskovno konferenco. Projekt oddaje namreč nastaja v sodelovanju  Radia Ognjišče s Študijskim centrom za narodno spravo, z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Komisijo Vlade Republike Slovenije za izvajanje zakona o popravi krivic.

Idejo, zasnovo in delovanje oddaje so predstavili:msgr. Franci Trstenjak, glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče, dr. Andreja Valič Zver, direktorica Študijskega centra za narodno spravo, dr. Jože Dežman, kustos Gorenjskega muzeja Kranj in mag. Monika Kokalj Kočevar, kustosinja Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

IMG_1072Udeleženci tiskovne konference, ki so predstavili delovanje projekta Moja zgodba. 

Radijska oddaja Moja zgodba s spletno stranjo in spletnim arhivom Radia Ognjišče predstavlja raziskovalno in dokumentacijsko središče, v katerem se zapisujejo, snemajo in predstavljajo življenjske usode, ki jih je na različne načine prizadel totalitarni režim 20. stoletja. Vanjo so vključeni tako pričevalci iz Slovenije, kot Slovenci iz zamejstva in po svetu.

IMG_1081Direktorica SCNR, dr. Andreja Valič Zver, gostiteljica današnje tiskovne konference.

Z oddajo Moja zgodba smo začeli leta 2005, do sedaj jih je bilo na sporedu 487. V tem času je širokemu krogu poslušalcev in bralcev omogočila poslušanje več sto oddaj, zgodb, pričevanj, strokovnih razprav in prispevkov iz okroglih miz na temo kršenja človekovih pravic in treh totalitarizmov 20. stoletja na Slovenskem ter na temo razvoja demokracije in samostojnosti slovenske države. Projekt nastaja v sodelovanju z Radiem Ognjišče, s Študijskim centrom za narodno spravo, z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Komisijo Vlade Republike Slovenije za izvajanje zakona o popravi krivic. Odgovorni urednik oddaje je Jože Bartolj.Vse objave