Vabilo na odprtje razstave ob 20 letnici prvih demokratičnih volitev

V počastitev dneva državnosti vabimo na odprtje razstave DVAJSETA OBLETNICA PRVIH DEMOKRATIČNIH VOLITEV V SLOVENIJI. Ob odprtju razstave bo spregovorila mag. Andreja Valič, direktorica Študijskega centra za narodno spravo.

Srečanje bo v torek, 22. junija 2010 ob 11. uri, v prostorih Študijskega centra za narodno spravo,  Tivolska 42 v Ljubljani.

Razstava je bila prvič na ogled v Evropskem parlamentu v Bruslju aprila 2010, kjer je v počastitev dvajsete obletnice prvih demokratičnih volitev v Sloveniji potekala tudi slavnostna konferenca v organizaciji Slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu (ELS/EPP) in Študijskega centra za narodno spravo. Konferenco je moderiral dr. Milan Zver - vodja slovenske delegacije, osrednji govornik konference pa je bil Lojze Peterle - predsednik prve demokratično izvoljene vlade v Sloveniji. O demokratičnih spremembah izpred 20 let so govorili še prof. dr. Janko Prunk - slovenski zgodovinar, László Tőkés - evropski poslanec iz Romunije in Elmar Brok - evropski poslanec iz Nemčije. Konference so se udeležili mnogi vidnejši predstavniki javnega življenja v Bruslju, med drugim tudi vsi trije veleposlaniki Slovenije v Bruslju - pri Belgiji, EU in NATO - ter evropska poslanca Ivo Vajgl in Tanja Fajon.

V video nagovoru je predsednik Evropskega parlamenta Jerzy Buzek poudaril: »Slovenci so v Evropi znani kot zelo delovni, slovenski poslanci v Evropskem parlamentu pa so močan glas za Slovenijo,« ter dodal: »ponosen sem, da kot predsednik Evropskega parlamenta predstavljam tudi Slovenijo v EU, ki je osnovana na spoštovanju, demokraciji in solidarnosti.

Vljudno vabljeni!Vse objave