Vabilo na predstavitev dveh publikacij

ŠTUDIJSKI CENTER ZA NARODNO SPRAVO vabi na predstavitev dveh novih publikacij: »Jaz vem da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!« in znanstveno monografijo v angleškem jeziku "Slovenia in 20th Century: The Legacy of Totalitarian Regimes"

Publikacija z naslovom »Jaz vem da sem Slovenka, jaz ljubim domovino!« bralcu ponuja kratko, s slikovnim gradivom in dokumenti opremljeno knjižico, v kateri je predstavljen zgodovinski oris in prikaz begunskih poti Slovencev v različnih časovnih obdobjih. Sledi opis begunske poti družine Adamič in njihov prihod v Ameriko. V publikacijo je vključenih nekaj pričevanj, ki so jih sodelavke Študijskega centra za narodno spravo posnele v Clevelandu. Knjiga je dvojezična, izšla je s podporo Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Študijski center za narodno spravo je izdal znanstveno monografijo v angleškem jeziku z naslovom Slovenia in 20th Century: The Legacy of Totalitarian Regimes. V treh poglavjih - »Reflections«, »Facts« in »Legacy« - so objavljeni prispevki 17 avtorjev o značilnostih in represivnih ukrepih totalitarnih sistemov ter kršitvah človekovih pravic in temeljnih svoboščin na Slovenskem v 20. stoletju.

  NA PREDSTAVITVI BODO SODELOVALE  DR. MATEJA ČOH KLADNIK, MARTA KERŠIČ IN JELKA PIŠKURIĆ.  POGOVOR Z NJIMI BO VODIL DR. DAMJAN HANČIČ. PREDSTAVITEV BO V TOREK, 7. MARCA 2017 OB 11. URI,  NA ŠTUDIJSKEM CENTRU ZA NARODNO SPRAVO, TIVOLSKA 42, LJUBLJANA. PRISRČNO VABLJENI!Vse objave