Vabilo na predstavitev nove knjige o Leonu Štuklju

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige GOSPOD LEON ŠTUKELJ IN TOVARIŠIJA, avtorjev dr. Ivana Čuka, Alenke Puhar in dr. Aleksa Lea Vesta.

Srečanje z avtorji bo  v sredo, 15. januarja 2020 ob 12. uri na Študijskem centru za narodno spravo, Tivolska 42 v Ljubljani.

Uvodoma bo zbrane nagovorila v.d. direktorica SCNR dr. Andreja Valič Zver.

Leon Štukelj je bil pravnik, olimpijski in svetovni prvak v telovadbi, humanist in estet. Knjiga Gospod Leon Štukelj in Tovarišija je napisana na podlagi korespondence, dnevnikov, arhivskih dokumentov in Štukljevih zapiskov. V enem od njih Štukelj pravi: »Čudil sem se, kako so se lahko navduševali nad Stalinom in komunističnim redom, ki ga je ta vzpostavljal v Rusiji in ki naj bi bil družbi za vzgled. Vsega tega se je bilo nemogoče veseliti, saj so inteligentni ljudje morali vedeti, kaj se dogaja v veliki Sovjetski zvezi, da tam zapirajo in množično ubijajo ljudi. Ljudje so vedeli, a so šli prek tega in so vseeno vodili naše množice prosti istim družbenim ciljem na podoben način. Tega nisem mogel razumeti, danes pa vidim, da še zdaleč nisem bil eden tistih redkih posameznikov, ki so dvomili v vse to.«


Veselimo se srečanja z Vami!

Vse objave