Vabilo na tiskovno konferenco ob 10. obletnici "Moje zgodbe"

Radio Ognjišče, Študijski center za narodno spravo in civilnodružbena pobuda Resnica in sočutje Vas ob 10. obletnici oddaje  Moja zgodba  vabijo na tiskovno konferenco, ki bo  v četrtek, 8. oktobra 2015 ob 11. uri,  v prostorih Študijskega centra za narodno spravo,  Tivolska 42 v Ljubljani.

Na pogovoru z mediji bodo sodelovali: msgr. Franci Trstenjak, glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče, dr. Andreja Valič Zver, direktorica Študijskega centra za narodno spravo, dr. Jože Dežman, kustos Gorenjskega muzeja Kranj, mag. Monika Kokalj Kočevar, kustosinja Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

Radijska oddaja Moja zgodba s spletno stranjo in spletnim arhivom Radia Ognjišče predstavlja raziskovalno in dokumentacijsko središče, v katerem se zapisujejo, snemajo in predstavljajo življenjske usode, ki jih je na različne načine prizadel totalitarni režim 20. stoletja. Vanjo so vključeni tako pričevalci iz Slovenije, kot Slovenci iz zamejstva in po svetu. Z oddajo Moja zgodba smo začeli leta 2005, do sedaj jih je bilo na sporedu 487. V tem času je širokemu krogu poslušalcev in bralcev omogočila poslušanje več sto oddaj, zgodb, pričevanj, strokovnih razprav in prispevkov iz okroglih miz na temo kršenja človekovih pravic in treh totalitarizmov 20. stoletja na Slovenskem ter na temo razvoja demokracije in samostojnosti slovenske države. Projekt nastaja v sodelovanju z Radiem Ognjišče, s Študijskim centrom za narodno spravo, z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Komisijo Vlade Republike Slovenije za izvajanje zakona o popravi krivic. Odgovorni urednik oddaje je Jože Bartolj.

Prisrčno vabljeni!Vse objave